«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να υποδείξει στην Τουρκία ποια τρομοκρατική οργάνωση μπορεί να πολεμήσει», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, καθώς το κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ δέχεται κριτική σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στο συριακό έδαφος, όπου συγκρούεται με μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 61 επιθέσεις πυροβολικού σε διάφορες περιοχές γύρω από την πόλη Τζαραμπλούς το τελευταίο 24ωρο, πλήττοντας 20 στόχους. Όπως σημειώνεται, ο στρατός "λαμβάνει όλα τα μέτρα και δείχνει την μέγιστη ευαισθησία" για να αποφύγει απώλειες αμάχων.
Παράλληλα τονίζεται πως οι τουρκικές δυνάμεις εκκαθάρισαν από μαχητές –δίχως να διευκρινίζεται η προέλευση αυτών– περισσότερα από 10 χωριά στην βόρεια Συρία.
Πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επισήμαναν επίσης πως αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν σήμερα στόχους Κούρδων μαχητών του PKK στην περιοχή Γκάρα στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η προέλαση των τουρκικών δυνάμεων στα ενδότερα της βόρειας Συρίας προκάλεσε τις επικρίσεις των ΗΠΑ που χαρακτήρισαν "απαράδεκτες" τις συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και ορισμένες οργανώσεις της αντιπολίτευσης στη βόρεια Συρία, τονίζοντας πως οι ασυντόνιστες επιχειρήσεις και ελιγμοί στη βόρεια Συρία θα δώσουν στο Ισλαμικό Κράτος περισσότερο χώρο.
 
Top