Το σοβαρό περιστατικό συνέβη στις 8 το βράδυ της Κυριακής και ενώ μητέρα και κόρη έκαναν βόλτα στο χώρο του Αρχαίου Ωδείου στην Κάτω Πάφο. Ξαφνικά, δέχτηκαν επίθεση από δυο σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ τα οποία μάλιστα ανήκουν σε στενό συγγενικό τους πρόσωπο. Πρόκειται για 39χρονο ο οποίος χθες συνελήφθη από την Αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των αστυνομικών εξετάσεων.

Οι δύο γυναίκες μετέβησαν μόνες στο Νοσοκομείο Πάφου, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έφεραν δαγκώματα στα άκρα, ενώ η 79χρονη έφερε επίσης δάγκωμα στο σβέρκο και τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από την πτώση της στο έδαφος. Κρατήθηκαν για νοσηλεία, ενώ η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Η 45χρονη δήλωσε ότι με το που αντιλήφθηκε την επίθεση του πρώτου σκύλου στη μητέρα της, μπήκε μπροστά της για να την προστατεύσει, με αποτέλεσμα να δεχθεί και αυτή την επίθεση των σκύλων.

Από τα όσα δήλωσαν οι παθούσες, αλλά και τις αστυνομικές έρευνες προκύπτει ότι τα δύο ροτβάιλερ βρίσκονταν ελεύθερα από τον ιδιοκτήτη τους, η οικία του οποίου και ο χώρος φύλαξης των σκύλων είναι κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη από την Αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ ενημερώθηκε ο Δήμος Πάφου ως αρμόδια υγειονομική αρχή, λειτουργοί του οποίου μετέβησαν στο χώρο και εξέτασαν επί τόπου τα δεδομένα.

Οι δύο γυναίκες κινούνται νομικά κατά παντός υπευθύνου, αφού όπως τόνισε η 45χρονη έχει προβεί κατ’ επανάληψη σε καταγγελίες χωρίς κανένας αρμόδιος να επιληφθεί του προβλήματος.

Ήδη, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο "Φιλελεύθερος" δικηγόρος των δύο γυναικών απέστειλε σχετική επιστολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου ενημερώνοντας τον για το θέμα και τις κινήσεις των πελατών του, ενώ η οικογένεια όρισε και τον ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανό ως εκπρόσωπο τους για να εξετάσει τις δύο γυναίκες προκειμένου τα ευρήματα του να ενταχθούν στον φάκελο της καταγγελία τους.

ΠΗΓΗ: "Φιλελεύθερος"

 
Top