Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» με αφορμή τις αλλαγές που επέρχονται στη λειτουργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων και συγκεκριμένα στη μεταφορά των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και των κέντρων ψυχικής υγείας στις υγειονομικές περιφέρειες.

Οι διαδηλωτές έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό της εφημερίας, ενώ φράζουν την είσοδο του νοσοκομείου, χτίζοντας την με τσιμεντόλιθους. Επίσης, έχουν υψώσει ένα πανό στο οποίο αναγράφεται «κλειστό λόγω μνημονίων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η «παραχώρηση της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Ξενώνες - Οικοτροφεία – Κέντρα ψυχικής Υγεάς) αρχικά στις ΥΠΕ και στη συνέχεια σε ΜΚΟ και ΑΕΜΥ αλλά και την κατάργηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κλινών που διατίθενται για την εφημερία, οδηγώντας τους χρήστες υπηρεσιών στα χέρια ιδιωτικού τομέα και τους εργαζόμενους σε αβέβαιο εργασιακό μέλλον. Μπροστά στις πρωτοφανείς αυτές μεθοδεύσεις οι εργαζόμενοι δεν θα παραμείνουν θεατές των εξελίξεων».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 
Top