ΘΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2018 Α-Β-Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
210 802 85 60
 website: www.ekpedefsi.gr 

ΘΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 
Η θερινή προετοιμασία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας επιτυχημένης σχολικής παρουσίας και της επίτευξης του στόχου της ένταξης στη σχολή της πρώτης επιλογής. Όσο απαιτητικοί κι αν είναι οι στόχοι που έχεις θέσει, τα θερινά μαθήματα είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ολοκληρωμένης προετοιμασίας, γιατί επιτυγχάνεται: 
• α) Σωστός προγραμματισμός μελέτης, χωρίς το άγχος του σχολείου
 • β) Κάλυψη μεγάλου μέρους της ύλης ανά μάθημα 
• γ) Κάλυψη κενών, εφόσον υπάρχουν ,από παλαιότερες τάξεις 
Έτσι, την επόμενη σχολική χρονιά, καλύπτεται έγκαιρα η ύλη και μένει άπλετος χρόνος για επαναλήψεις, ώστε γεμάτος αυτοπεποίθηση και γνώσεις να πετύχεις την εισαγωγή στη σχολή της πρώτης σου επιλογής στο τέλος της γ λυκείου! 

• Α’ Λυκείου
 Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις επιταγές του νέου συστήματος, προτείνουμε ένα τριετή κύκλο σπουδών με αρχή την Α’ λυκείου. Στα θερινά της Α’ λυκείου, ο μαθητής καλύπτει τα κενά του γυμνασίου και αποκτά τα εφόδια εκείνα που θα τον καταστήσουν ικανό να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ολοένα και πιο απαιτητικό λύκειο.

 • Β’ Λυκείου 
Από τη Β’ λυκείου, αρχίζει η εξειδίκευση και μπαίνουμε πλέον σε τροχιά πανελληνίων. Για το λόγο αυτό κρίνεται επιτακτική η παρακολούθηση των θερινών τμημάτων μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Στο διάστημα αυτό, ο μαθητής απαλλαγμένος πλέον από το φορτωμένο σχολικό πρόγραμμα είναι σε θέση να διαβάσει πιο συστηματικά και να ενταχθεί ομαλά στην ύλη της Β’ λυκείου, σημαντικό μέρος της οποίας καλύπτεται το καλοκαίρι. Με τον τρόπο αυτό αποκτά προβάδισμα και κατακτά πιο εύκολα υψηλότερη γραπτή ή προφορική βαθμολογία(στη περίπτωση που εξετάζεται προφορικά).

 • Γ’ Λυκείου 
Τέλος αναμφισβήτητα, η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινάει από το καλοκαίρι. Η εκμετάλλευση των θερινών ωρών απαλλάσσει το μαθητή από περιττό άγχος αφού εξασφαλίζει την έγκαιρη και σε βάθος κάλυψη της ύλης. Έτσι μένει χρόνος για επαναλήψεις, εξάσκηση σε περισσότερα επαναληπτικά θέματα και εξοικείωση με τον γραπτό(ή τον προφορικό) λόγο.
 
Top