ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  4 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μείγμα γίνεται τόσο εκρηκτικό, ώστε η Δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της», τονίζουν δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με αφορμή την αθωωτική απόφαση για τον Αμβροσιο

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο είμαστε Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου  Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του «Άλλου Δρόμου» της Διοικούσας Παράταξης του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου.

 Μας προξένησε αλγεινή εντύπωση αλλά και έντονο προβληματισμό η αθωωτική απόφαση του κατηγορούμενου Μητροπολίτη  Αιγιαλείας Αμβρόσιου, παρά την σαφή ρατσιστική θέση του και  την έμμεση παρακίνηση σε βία κατά των ομοφυλόφιλων. Η ρητορική μίσους που εξαπολύει επανειλημμένα  είναι κοινωνικά επικίνδυνη και  λειτουργεί ως ηθική νομιμοποίηση της βίας

 Το δικαστήριο αντί να παραδειγματίσει τον Μητροπολίτη,  με την αθωωτική του απόφαση «διδάσκει»  και σε άλλους  να συνεχίσουν  να  προσβάλουν και να έχουν ρατσιστική   αντιμετώπιση του διαφορετικού.

 Ο περί  ου  ο  λόγος Μητροπολίτης έχει προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα πολλές φορές στο παρελθόν και με άλλες εκφράσεις όπως « προτιμώ να με λένε …φασίστα….παρά κατσαπλιά….»  που τον προσδιορίζει ως πνευματικό πατέρα του φασισμού και όχι της Εκκλησίας της Αγάπης.

Στην απολογία του τον παρακολουθήσαμε αμετανόητο να λέει, μεταξύ άλλων, το εξής: «Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από το νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε.»!!!

Ακόμα πιο ανησυχητική βέβαια κρίνουμε την αντιμετώπιση της Έδρας.

Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη Δικαιοσύνη.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται  τόσο εκρηκτικό, ώστε η Δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της.

 Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι  και πολίτες της πόλης μας, εκτός από τα τοπικού ενδιαφέροντος προβλήματα, μας αγγίζουν και τα σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα του  ρατσισμού και της δημοκρατίας .

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής , πολύ σωστά,  ζήτησε τα πρακτικά της δίκης για τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, προκειμένου να ενημερωθεί για το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης. Ευελπιστούμε η απόφαση αυτή να επανεξετασθεί γιατί η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη, χωρίς όμως να είναι ανεξέλεγκτη.

Καλούμε όλους τους πολίτες, που πιστεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση, σεβασμό και αξιοπρέπεια, σε καθημερινό  αγώνα απέναντι σε όλους όσους επιχειρούν, να υψώσουν τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους και να καλλιεργήσουν ρατσιστικά στερεότυπα.

 Η τελική επιτυχία  σ’ αυτόν τον αγώνα εναπόκειται  στο αν οι  συνηθισμένοι  άνθρωποι θα υψώσουν τη φωνή τους  κατά της μισαλλοδοξίας στην καθημερινότητα. 

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που πρέπει να πουν «όχι»   στις  διακρίσεις  στην καθημερινή τους ζωή. Είναι αυτοί που πρέπει να διασφαλίσουν  ότι δεν υπάρχει τίποτε «συνηθισμένο»  όσον αφορά τις διακρίσεις. Και είναι αυτοί που θα κερδίσουν περισσότερο  από τις κοινωνίες που βασίζονται  στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και τον σεβασμό σε όλους.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ:

Διδυμιώτης Σώζος

Κατσαφάδος Κυριάκος

Λαμπρίδης Χρήστος

Ρέπα Γαρυφαλλιά
 
Top