Στον ζωολογικό κήπο της Φιλαδέλφεια βρίσκεται ένας γορίλας διαφορετικός από τους άλλους. Λίγο πιο «ανθρώπινος»…

Ο λόγος που θυμίζει άνθρωπο είναι το περπάτημα του, αφού αντί να περπατά στα τέσσερα, απολαμβάνει περισσότερο να στέκεται όρθιος όπως ακριβώς και εμείς. Τις περισσότερες φορές οι γορίλες περπατούν στα τέσσερα, για να υποστηρίξουν πιο εύκολα το βάρος τους.

Ο 16χρονος γορίλας Louis έμαθε να περπατά με αυτόν τον τρόπο από μόνος του.

Ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε στην προσπάθεια του να κουβαλάει δύο ντομάτες και τώρα έχει συγκεντρώσει όλη την προσοχή πάνω του, καθώς διανύει μεγάλες αποστάσεις περπατώντας στα δύο πόδια.

«Κάποιες γορίλες περπατούν όρθιοι όταν έχουν τα χέρια τους γεμάτα», αναφέρει ο επιμελητής ζωολογικών κήπων θηλαστικών, Michael Stern. Προσθέτει ότι οι περισσότεροι γορίλες περπατούν με αυτόν τον τρόπο για ένα ή δύο βήματα. Ο Louis, ωστόσο, έχει εντοπιστεί πολλές φορές να κάνει μεγαλύτερες βόλτες.


Η εξήγηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι για την «ιδιορρυθμία» του Louis, τον έκανε ακόμη πιο αγαπητό και συμπαθή στο κοινό. Ο λόγος που περπατάει έτσι δεν είναι άλλος από το ότι είναι... μανιακός με την καθαριότητα. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι θέλει όταν τρώει τα χέρια του να είναι απόλυτα καθαρά και να μην ακουμπάνε το έδαφος.

Ο Stern προσθέτει ότι έχει παρατηρήσει ότι ο μεγαλόσωμος γορίλας τείνει να αποφεύγει τη λάσπη, ακόμα και όταν δεν μεταφέρει τρόφιμα. Μια ανάρτηση του 2015 στο μπλογκ του ζωολογικού κήπου της Φιλαδέλφειας ανέφερε: «Όταν βρέχει, τρέχει στην αυλή για να καλυφθεί από το νερό και αν λερωθεί με λάσπη χρησιμοποιεί φύλλα ή σακούλες για να καθαριστεί».

Σημειώνεται, ότι ο Louis είναι ένας από τους μεγαλύτερους γορίλες του κήπου και βρίσκεται σε αιχμαλωσία όλη του τη ζωή. Λίγοι γορίλες παραμένουν στην άγρια ​​φύση, όπου το είδος απειλείται.

tvxs.gr


 
Top