Από την Σμαράγδα Κοκκόρη. 

Αν και είναι νωρίς ακόμη για οριστικά συμπεράσματα, θετικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθηκε στο δεξί πόδι λόγω του σοβαρού τροχαίου που είχε την Τρίτη.

Όπως πληροφορείται ωστόσο το Press-gr, δημιουργούνται αρκετά ερωτήματα μέχρι στιγμής. Οι γιατροί που ανέλαβαν τον πρώην υπουργό και τον χειρούργησαν στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, διέγνωσαν ότι το βαρύ κάταγμα που υπέστη οφείλεται στην "υψηλή ταχύτητα" με την οποία έτρεχε το αυτοκίνητο που τον χτύπησε.

Το σημείο του ατυχήματος όμως ήταν στο κέντρο της Αθήνας, στην Λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στο Ζάππειο. Εκεί είναι αντικεμενικά δύσκολο να αναπτυχθεί μεγάλη ταχύτητα. "Υψηλή ταχύτητα" σε συνδυασμό με τη βαρύτητα του τραυματισμού ωστόσο σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έτρεχε πάνω από 80 χλμ την ώρα, ίσως και 100 χλμ την ώρα. Μια τέτοια ταχύτητα είναι αδικαιολόγητη για το συγκεκριμένο σημείο και θα μπορούσε να αναπτυχθεί π.χ. στην Αττική οδό ή σε άλλες λεωφόρους που δεν έχουν τόση κίνηση και  συνεχή φανάρια και πάντως όχι στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, έχει ενδιαφέρον ότι ο Γ. Βουλγαράκης ήταν εκείνη την ώρα με τον σκύλο του ο οποίος προπορευόταν και περνούσαν τη διάβαση, έχοντας ελέγξει προηγουμένως το δρόμο. Το αυτοκίνητο φέρεται ότι εμφανίστηκε από το "πουθενά" και χτύπησε τον πρώην υπουργό ο οποίος, αντιδρώντας ανακλαστικά, έπιασε το κεφάλι με τα χέρια του, εκτινάχθηκε ψηλά και αφού έπεσε πάνω στο παμπρίζ του αυτοκινήτου (το οποίο έσπασε) πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά στο οδόστρωμα... 

Ο οδηγός φαίνεται ότι ήταν, μετά, σαστισμένος και όπως λέγεται η δικαιολογία που έδωσε από την πλευρά του ήταν ότι πανικοβλήθηκε και αντί να πατήσει φρένο, πάτησε γκάζι. 
 
Top