Τραγελαφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στον Έβρο, όταν γεφυροφόρο άρμα μάχης Μ48Α3 του τουρκικού Μηχανικού επιχείρησε να διαβεί την ποταμό σε μια κλασική άσκηση ζεύξης υδάτινου κωλύματος και αντ’αυτού παραλίγο να το καταπιεί η λάσπη και να πνιγεί το τετραμελές πλήρωμά του, το οποίο σώθηκε από ταχύπλοο που έσπευσε να τους διασώσει.

Στην άσκηση διάβασης του Έβρου συμμετείχε η 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία μεέδρα το Λουλεμπουργκάζ του Κιρκαλερί (Σαράντα Εκκλησίες).

Το συμβάν σημειώθηκε κατά την απόπειρα διάβασης του ποταμού στο πλαίσιο τακτικής άσκησης όταν το γεφυροφόρο, έχοντας ήδη διανύσει το μέσο της απόστασης,άρχισε να βυθίζεται από εισροή υδάτων, αφού τα στεγανά, προφανώς λόγω κακής συντήρησης είχαν καταρρεύσει..

Σύμφωνα με το veteranos.gr, την τελευταία στιγμή ένα ταχύπλοο σκάφος που επιτηρούσε την άσκηση κατάφερε να τους πλησιάσει και να τους περισυλλέξει.

Την άσκηση παρακολουθούσε ο ίδιος ο διοικητής της 65ης Μ/Κ ΤΑΞ, Ταξίαρχος Mustafa Uzun, που «τραβούσε τα μαλλιά» του με την ασχετοσύνη των ανδρών του, ενώ στην απέναντι όχθη τους περίμενε ο Στρατηγός Τσέλιος με τα «Αντιαρματικά έτοιμα πάνω στις Τούμπες».


Το video με τους τρομοκρατημένους Τούρκους έκανε το γύρο του διαδικτύου και το Youtube αναγκάστηκε να το κατεβάσει μετά από τη διαμαρτυρία των Τούρκων του ΥΠΕΞ και της Άμυνας και τον χαρακτηρισμό του ώς απόρρητο.


crashonline.gr

 
Top