Στην ειδική πλατφόρμα έχουν ενταχθεί 1.809 ακίνητα παντός είδους - 264 θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα - Κινητοποιήσεις από Λαϊκή Ενότητα και ΠΑΜΕ το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας

Στην ηλεκτρονική εποχή περνούν από σήμερα οι πλειστηριασμοί καθώς μόνο έτσι θα διεξάγονται πλέον οι σχετικές διαδικασίες.

Σήμερα αναμένεται να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, αφορούν ακίνητα όλων των κατηγοριών. Από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια με τους επισπεύδοντες να είναι τόσο τράπεζες όσο και ιδιώτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Αθηνών-Πειραιά Γιώργο Ρούσκα καθημερινά συμβολαιογράφοι εγγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα από όλη την Ελλάδα.

Στόχος είναι έως τον Απρίλιο να έχουν πραγματοποιηθεί 3.000 πλειστηριασμοί αυτού του είδους.

Την ίδια ώρα η Λαϊκή Ενότητα έχει κηρύξει τη σημερινή ημέρα «ημέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών» καλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 6 το απόγευμα ενώ συγκέντρωση στις 6:30 το απόγευμα καλεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ημέρα πλειστηριασμών: Σε αστυνομικό κλοιό 24 συμβολαιογραφικά γραφεία -Παρουσία ένστολων και συνεχείς περιπολίες

Η Τετάρτη είναι ημέρα πλειστηριασμών και από τη στιγμή που διεξάγονται ηλεκτρονικά τα συμβολαιογραφικά γραφεία που συμμετέχουν στη διαδικασία βρίσκονται υπό καθεστώς αστυνομικών προστασίας.

Την ίδια στιγμή το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), το Κίνημα Δεν Πληρώνω, η Λαϊκή Ενότητα και συλλογικότητες έχουν προαναγγείλει σειρά κινητοποιήσεων. Το αποτέλεσμα είναι τα συμβολαιογραφικά γραφεία να μοιάζουν με καλά επανδρωμένα αστυνομικά τμήματα.
Την ίδια στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει ανησυχία για το Ρουβίκωνα, καθώς τα μέλη της αναρχικής ομάδας έχουν προβεί σε σωρεία «ακτιβιστικών» ενεργειών με στόχο συμβολαιογραφικά γραφεία.

Σαν αστυνομικά τμήματα είναι πλέον τα συμβολαιογραφικά γραφεία 

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων της Αττικής προβλέπει μόνιμη ένστολη αστυνομική παρουσία έξω από αυτά και αύξηση περιπολιών της ΔΙ.ΑΣ.. Παράλληλα αστυνομικοί με πολιτικά θα έχουν το ρόλο της επιτήρησης των συμβολαιογραφικών γραφείων και της έγκαιρης ενημέρωσης των επικεφαλής αξιωματικών των μέτρων ασφάλειας στην περίπτωση ενδεχόμενης κίνησης διαμαρτυρομένων πολιτών και αντιεξουσιαστών προς αυτά.

Παράλληλα σε ισχύ παραμένει η διαταγή για την ενεργοποίηση της Άμεσης Δράσης με πρόβλεψη επιπλέον περιπολιών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας, τις οδούς Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, 3ης Σεπτεμβρίου, Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι κ.ά.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό σχεδιασμό, το κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο θα επιτηρείται από 6 αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, ουσιαστικά από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ συνολικά για αυτό τον σκοπό θα διατεθούν περίπου 170 «κρυφοί» αστυνομικοί.
 
Top