Όλες οι γυναίκες ακολουθούν κάποιους τυπικούς κανόνες στο καθημερινό μακιγιάζ και το χτένισμά τους. Μερικοί από αυτούς όμως αποτελούν ξεπερασμένα ταμπού και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μύθος no1: Ένας εντυπωσιακός, αυστηρός κότσος είναι το κατάλληλο χτένισμα για μια επίσημη εμφάνιση.

Αλήθεια: Ένα αυστηρό χτένισμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό αλλά δείχνει λίγο παλιομοδίτικο, αντιθέτως ένα πιο χαλαρό λουκ στα μαλλιά μπορεί να σου χαρίσει την τέλεια ισορροπία ακόμα και σε ένα επίσημο event, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Tip: Επέλεξε ένα πιο girly λουκ για τα μαλλιά σου. Αφού λουστείς και στεγνώσεις τα μαλλιά σου, με τη βοήθεια ενός ειδικού ψαλιδιού για μπούκλες, κάνε μερικές χαλαρές μπούκλες και δώσε έμφαση στις άκρες των μαλλιών. Ολοκλήρωσε το εντυπωσιακό χτένισμα, δημιουργώντας μια πλεξούδα που θα μοιάζει με «φυσική» στέκα. Κάνε μια μικρή πλεξούδα ξεκινώντας από το πίσω μέρος των αυτιών, με φορά προς τα πάνω. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και από άλλη πλευρά και ένωσέ τις πλεξούδες στο κέντρο του κεφαλιού σου χρησιμοποιώντας ένα μικρό πλαστικό λαστιχάκι και αρκετά τσιμπιδάκια.

Μύθος no2: Οι αποχρώσεις του μακιγιάζ θα πρέπει να ταιριάζουν με το ντύσιμο.

Αλήθεια: Πολλές από εμάς επιλέγουμε μια σκιά για τα μάτια που να ταιριάζει απόλυτα με τα ρούχα μας, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο. Το μακιγιάζ πρέπει να κινείται σε πιο light αποχρώσεις από αυτές του ντυσίματος. Για παράδειγμα: αν θέλεις να φορέσεις ένα φόρεμα στις αποχρώσεις του λαμπερού ασημί, επέλεξε μια γκρι ανοιχτή σκιά, ενώ με ένα sexy ροζ μπλουζάκι ταιριάζει τέλεια ένα ροζ παλ λιπγκλός.

Μύθος no3: Οι κοκκινομάλλες δεν μπορούν να φορούν κόκκινο κραγιόν.

Αλήθεια: Όντως υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις του κόκκινου κραγιόν που δεν κολακεύουν τις αισθησιακές κοκκινομάλλες, όπως αυτή του ζεστού-μπορντό κραγιόν, ή γενικότερα οι πολύ ζεστές, χειμερινές αποχρώσεις του. Οι περισσότερες γυναίκες με κόκκινα μαλλιά όμως, συνήθως έχουν πολύ λευκές επιδερμίδες, στις οποίες ταιριάζει τέλεια το κόκκινο κραγιόν. Οι πιο «φρέσκιες» αποχρώσεις του κόκκινου, όπως το κερασί ή το φωτεινό κόκκινο είναι αυτές που κολακεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις κοκκινομάλλες.

Μύθος no4: Οι γυναίκες άνω των 40 πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά.

Αλήθεια: Σήμερα οι γυναίκες που είναι 40 ετών δείχνουν όλο και πιο νέες, άρα δεν υπάρχει λόγος να μην απολαμβάνουν τα μακριά και πλούσια μαλλιά τους. Αν μια γυναίκα περιποιείται τα μαλλιά της με μάσκες κάθε μια εβδομάδα και εντατικές θεραπείες, θα καταφέρει να διατηρήσει φωτεινό το χρώμα των μαλλιών της και υγιείς τις ρίζες και άκρες της.

Μύθος no5: Οι ψεύτικες βλεφαρίδες χρησιμοποιούνται μια φορά στο τόσο, κυρίως για επίσημες εμφανίσεις.

Αλήθεια: Μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου ακόμα και το πρωί! Υιοθέτησε ένα natural εντυπωσιακό λουκ, ακόμα και για τις καθημερινές σου εξόδους: Κόλλησε 3 τούφες μόνο στις έξω γωνίες των βλεφάρων σου. Βάλε αρκετές στρώσεις μάσκαρα για να ενώσεις τις ψεύτικες με τις δικές σου βλεφαρίδες και να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα. Για ένα πιο ανάλαφρο μακιγιάζ βάλε μάσκαρα μόνο στη βάση των ψεύτικων βλεφαρίδων για να μην τις «βαρύνεις» περισσότερο.

 
Top