Ο Χάτο θα κινηθεί δυτικά και θα περιορισθεί σε τροπική καταιγίδα στην αυτόνομη περιφέρεια Γκουανγκσί Τσουάνγκ σήμερα το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο…

Ο τυφώνας Χάτο, ο 13ος φέτος, έφθασε σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) στην πόλη Τσουχάι της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Νότιας Κίνας, φέρνοντας θύελλα που είχε ταχύτητα 45 μέτρων το δευτερόλεπτο. Ο Χάτο θα κινηθεί δυτικά και θα περιοριστεί σε τροπική καταιγίδα στην αυτόνομη περιφέρεια Γκουανγκσί Τσουάνγκ σήμερα το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.


Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ανέμους επτά έως δέκα βαθμών στις παράκτιες περιοχές της Γκουανγκντόνγκ, της Γκουανγκσί και της Χαϊνάν.


Ο τυφώνας θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις στις περιοχές που θα επηρεαστούν και σε τμήματα της Γκουανγκντόνγκ και της Γκουανγκσί η βροχή θα φτάσει τα 250-300 χιλιοστά


Η μετεωρολογική υπηρεσία ζήτησε να γίνουν προσπάθειες παρακολούθησης για ενδεχόμενες γεωγραφικές καταστροφές, όπως κατολισθήσεις και πλημμύρες στα βουνά.


Πηγή


 
Top