Διέφυγαν τον κίνδυνο οι τραυματίες του σεισμού της Κω που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου ο 21χρονος Σουηδός έχει ήδη ξυπνήσει από το κώμα ενώ ο 23χρονος Νορβηγός αναμένεται να πάρει εξιτήριο από την ΜΕΘ.

Η υγεία και των τεσσάρων τραυματιών

Ο 21χρονος Σουηδός – ο οποίος έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχει ξυπνήσει, είναι σε ήπια καταστολή σε βελτιούμενη κατάσταση. Αναμένεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο στο δεξί του χέρι.

Ο 23χρονος Νορβηγός – ο οποίος έχει χάσει και τα δύο του πόδια – νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, η κλινική του κατάστασή είναι σημαντικά βελτιωμένη και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου.

Ο 37χρονος Έλληνας – που φέρει τραύματα στο δεξί μάτι –εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική για παρακολούθηση.

Η 28χρονη Ελληνίδα – που φέρει κατάγματα στα πόδια – εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική, η κατάστασή της είναι καλή. Εφόσον οι σημερινές εξετάσεις είναι καλές, αναμένεται σύντομα να λάβει εξιτήριο.

Πηγή:cretapost.gr

 
Top