Συνελήφθησαν και κρατούνται-Κατέθεσαν αίτημα ασύλου - Λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων έρχεται να βάλει η νέα υπόθεση με Τούρκους στρατιωτικούς που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα και ζητούν τώρα να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Μετά την ομάδα των «8» αξιωματικών, που αυτομόλησαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δύο ακόμα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας διέφυγαν προς τη χώρα μας αναζητώντας καταφύγιο από το καθεστώς Ερντογάν.

Οι δύο άντρες φέρονται να έφτασαν πριν από λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη υπό άγνωστες συνθήκες, ενώ αποκαλύφθηκε πως στις 20 Φεβρουαρίου υπέβαλαν αίτηση ασύλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για χαμηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς, τους οποίους οι τουρκικές αρχές αναζητούν, υποστηρίζοντας ότι είχαν λάβει μέρος στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος.

Εισήλθαν παράνομα στην χώρα μέσω Έβρου και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ορεστιάδας.

Αμφότεροι έχουν συλληφθεί και παραμένουν κρατούμενοι, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αλληλογραφία μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιόν λόγο εγκατέλειψαν την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος με τελεσίδικη απόφασή του απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, κάτι που προκάλεσε την οργή της Τουρκίας ενώ η νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

kontranews.gr
 
Top