Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ...ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!

 ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΙΡΜΠΑ ...ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ...

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΥΡΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ..

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ...ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ή ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ;;;

ΔΕΝ ΡΩΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ...




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ:

Στις 31 Ιανουαρίου 2017 αναγκαστήκαμε ως συνδικαλιστικά στελέχη (Μιχαήλ Δημήτρης, Γιάννης Τσούνης) και χωρίς την στήριξη του Σωματείου (είχαμε θέσει προς συζήτηση το θέμα της εκδίκασης της αναίρεσης που άσκησε η Διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω στις 7 Φεβρουαρίου 2017 χωρίς να δεχθεί να το συζητήσει και να λάβει απόφαση) να παρέμβουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου με αίτημα την ανάκλησης της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο για μερίδα εργαζομένων που είχαν δικαιωθεί για το επίδομα των 176. Επισημαίνουμε πως τα ποσά είχαν καταβληθεί στους δικαιούχους με απόγραφο.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα με αποτέλεσμα το σύνολο της αντιπολίτευσης να συνυπογράψει προκειμένου να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Διοίκηση θεώρησε πως ήταν μια άσκοπη ενέργεια αφού η αίτηση αναίρεσης του Δήμου εξεταζόταν στον Άρειο Πάγο στις 7 Φεβρουαρίου προτού συγκληθεί δηλαδή το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υπολόγισε πως οι δικαιούχοι εργαζόμενοι θα πετύχαιναν να πάρουν αναβολή για τον προσεχή Σεπτέμβριο.
 

Στις 15 Φεβρουαρίου 2017 μετά το αίτημα της αντιπολίτευσης μπήκε ως τακτικό θέμα συζήτησης η ανάκληση της αναίρεσης του Δήμου. 

Στην επίμαχη ψηφοφορία ενώπιων των ενδιαφερόμενων εργαζόμενων και όχι μόνο το σύνολο Δημοτικών Συμβούλων της Διοίκησης του Δήμου με εντολή Δημάρχου ... αποχώρησαν!!! 

Αντί η Διοίκηση του Δήμου να λάβει την πολιτική ευθύνη της όποιας ψήφου, μεθόδευσε την αποχώρησή της με σκοπό η όποια απόφαση να μην συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία προκειμένου να είναι έγκυρη η απόφαση.


Το σύνολο της αντιπολίτευσης ψήφισε την ανάκληση της αναίρεσης στην Απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαίωσε τους εργαζόμενους.


Τυχόν παραίτηση από την αναίρεση του Δήμου θα λειτουργούσε ως προπομπός για όσους άλλους συναδέλφους δικαιώθηκαν σε πρώτο επίπεδο αφού πλέον σχετική διάταξη Νόμου που ψηφίστηκε μετά από εισήγηση της ΠΟΕ ΟΤΑ δίνει το δικαίωμα στην Διοίκηση του Δήμου να μην ασκήσει τα ένδικα μέσα...


Το "Προεδρείο" του Συλλόγου διεκπεραιωτικά παραβρέθηκε στην συνεδρίαση "προστατεύοντας" την Διοίκηση του Δήμου από ενδεχόμενη καταγγελία. Αναμένουμε έστω και κατόπιν εορτής την έγγραφη απόφαση του Συλλόγου καθώς και την ..."εκτίμησή του" για την στάση της Διοίκησης του Δήμου. 

 
Πρότασή μας να μην τους καταγγείλουμε αλλά να τους κεράσουμε γλυκά!!!
Αυτό μπορεί και να το ψηφίσουν.........


Συνδικαλιστική Ανατροπή Εργαζομένων Δήμου Αιγάλεω
 
Top