Ήταν προσωπικά από τους πρώτους Δημάρχους , στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  , που χαιρέτισαν την επαναπρόσληψη των καθαριστριών , των απολυμένων της ΕΡΤ κ.α , που  είχαν στηρίξει και δυναμικά το κόμμα του , την προεκλογική περίοδο .

Την  ίδια ακριβώς στιγμή όμως , πράττει τα ακριβώς αντίθετα , για άλλες κατηγορίες εργαζομένων και δη στο Δήμο του .

Πρόκειται για το Δήμαρχο Αιγάλεω , Δημήτρη Μπίρμπα , που όπως τον καταγγέλλει δημόσια η  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. , άσκησε έφεση σε δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενη που απασχολήθηκε με πρόγραμμα STAGE, μετατρέποντας την σχέση εργασίας της σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Είναι ακριβώς το ίδιο αυτοδιοικητικό στέλεχος , που όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν αντιπολίτευση στο Δήμο   καλούσε τις Δημοτικές Αρχές να μην ασκήσουν έφεση , παρότι τότε ο νόμος προέβλεπε σε βάρος τους και νομικές κυρώσεις . Και τις κατάγγειλε ως …μνημονιακές , μερκελιστικές , αντεργατικές κ.α .

Εκτός από την ΠΟΕ- ΟΤΑ την στάση του αυτή καταγγέλλει  και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω  που διεκδικεί την άρση της ΕΦΕΣΗΣ και την άμεση πρόσληψη της εργαζόμενης. Αναδεικνύει δε ταυτόχρονα πως και τα προγράμματα STAGE ουσιαστικά αποτελούσαν εργασιακές σχέσεις που επιλέχθηκαν εκείνη την χρονική περίοδο να καλύψουν πάγιες ανάγκες του Δήμου προκειμένου να μην προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.
newsta.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ : 

 
Top