ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΕΙ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΠΟΥ ΤΙΜΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!


Να μην ασκήσει ένδικα μέσα, κατά δύο αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίες δικαιώνουν 43 συμβασιούχους εργαζόμενους, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω, μετά από σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής του Χρήστου Καρδαρά.
Αγνοώντας παντελώς σχετική εγκύκλιο, την οποία εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, σύμφωνα με την οποία θα εγκαλούνται οι ηγεσίες των Δήμων που δεν προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση κατά των δύο αποφάσεων.

Κοπελούζος
Σύμφωνα με την εισήγηση του  αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Μιχάλη Κοπελούζου, οι 43 εργαζόμενοι επιτελούν έργο υψίστης σημασίας στις υπηρεσίες του δήμου και αν απομακρυνθούν, τότε αυτές θα καταρρεύσουν. «Ενδεχόμενη απομάκρυνση των συγκεκριμένων εργαζομένων θα επιφέρει κενά στο δήμο και στις υπηρεσίες του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κοπελούζος. Ο ίδιος εισηγήθηκε την μη άσκηση ένδικων μέσων.

   Γκίκας
Απόλυτα σύμφωνος με την εισήγηση της δημοτικής αρχής τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Γκίκας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν στο σύνολό τους, τόσο τα στελέχη της αντιπολίτευσης, όσο και της Διοίκησης.

Νικολιτσόπουλος
Ιδιαίτερα σημαντική, ωστόσο, ήταν η τοποθέτηση του νομικού εκπροσώπου των εργαζομένων και γνωστού εργατολόγου Χρήστου Νικολιτσόπουλου, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, κατά της «απειλητικής εγκυκλίου» του Υπουργού Εσωτερικών προς τους δημάρχους, που όπως είπε αγνοεί το Σύνταγμα και την Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Σύμφωνα με το Νόμο, εάν δεν υπάρχει οικονομική απαίτηση από το δήμο, τότε δεν υποχρεούται ο δήμος να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα», υπογράμμισε ο κ. Νικολιτσόπουλος, αποκαλύπτοντας πως για το λόγο αυτό οι 43 εργαζόμενοι κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν διεκδικούν κανένα ποσό από το δήμο.
«Δεν κάνουν χατίρι όλοι αυτοί οι δήμοι που δεν ασκούν τα ένδικα μέσα στα δικά τους παιδιά, αλλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν τις ανάγκες του τόπου τους. Δεν μπορεί μια εγκύκλιος να υποκαταστήσει τον Νόμο. Δεν θα υπάρξει κανένα δικαστήριο που να μην σας δικαιώσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο γνωστός εργατολόγος.

      Καρδαράς
Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Καρδαράς σε δηλώσεις του μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο δήμος, όταν έχουν μείνει 550 εργαζόμενοι, από 1300 μέσα σε 3 χρόνια.
«Όπως γνωρίζετε είχε έρθει η δικαστική απόφαση που επέβαλλε στο δήμο, να προσλάβει εκείνους τους εργαζόμενους, που από το 2002-2003 εργαζόντουσαν με συνεχείς ανανεωνόμενες συμβάσεις στο δήμο. Παρότι υπήρξε η αυστηρή προειδοποίηση, με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμος μας αποφάσισε με πρόταση της δημοτικής αρχής, οι εργαζόμενοι αυτοί να παραμείνουν στο δήμο, δηλαδή να μην ασκήσουμε έφεση» ,τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς.« Ο λόγος, είπε ,  είναι ότι δεν μπορεί να καταργείται η αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης».
Δεν είναι δυνατόν, πρόσθεσε , « μετά την απαγόρευση των προσλήψεων και τον αποδεκατισμό που έχουμε, όσον αφορά τον αριθμό του προσωπικού, σκεφτείτε ότι ξεκινήσαμε με 1300 εργαζόμενους και τώρα είμαστε περίπου στους 550, να έρχεται η εγκύκλιος και να λέει ότι όχι δεν θα τους πάρετε. Μα, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο δήμος, δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας», τόνισε ο κ. Καρδαράς.
 
Top