Παρακολουθώντας τα νέα άκουσα για μια κατάσχεση πρώτης κατοικίας για χρέος κοινόχρηστων 1700€! Την πρώτη τους κατοικία έχασαν...
μετά από πλειστηριασμό για χρέος περίπου 1.700 ευρώ, που είχε προκύψει από ανεξόφλητα κοινόχρηστα, ένα ζευγάρι ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά στην περιοχή της Ξάνθης.

Ποιος το κατέσχεσε; Ο διαχειριστής με πολλά ερωτηματικά για 1700€ κατέσχεσε την πρώτη κατοικία μιας οικογένειας κτηνοτρόφων με δυο ανήλικα παιδια 5 και 8 χρόνων.

Το ζευγάρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει πως αυτό συνέβη, βρέθηκε στον δρόμο καθώς το σπίτι τους πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, ενώ όπως αναφέρουν η αξία τους ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Αρχικά απευθύνθηκαν σε δικηγόρο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει την υπόθεσή τους ωστόσο όπως τονίζουν αυτό δε συνέβη, με αποτέλεσμα το σπίτι τους να βγει στο σφυρί.

Ενώ κατάφεραν να συγκεντρώσουν περίπου 5.000 ευρώ, από δανεικά και χρυσαφικά που πούλησαν τα πήγαν να τα δώσουν για το χρέος ήταν ομως πλέον αργά, σημειώνει η παθούσα δεν τα δέχτηκε ο διαχειριστής που ειχε αλλα στο μυαλό του!

Όπως ειπε η παθουσα "έχουμε πάρει τρία δάνεια για αυτό το σπίτι και δεν ξέρω πως γίνεται να χάνεις το σπίτι σου όχι από τις τράπεζες αλλά από κοινόχρηστα 1.700 ευρώ" εύλογα ερωτηματικά τα οποία χρειάζονται διερεύνηση απο την εισαγγελία!

Η υπόθεση αυτή φαίνεται πως έχει βαθύτερες προεκτάσεις γιατι ειναι τουλάχιστον περίεργο το οτι ενας δικαστής βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία ανέργων γονέων με δυο ανήλικα παιδια για χρέος 1700€! Ενας διαχειριστής αντί να παρει τα λεφτα που του δίνει η οικογένεια βάζει τον Πεθερο του να αγοράσει το σπιτι των οφειλετών στον πλειστηριασμό για 60.000€ ενώ η αξία του ειναι 140.000€! Ο Δικηγορος που ειπε οτι θα αναλάβει το ζευγάρι στο δικαστήριο και στο τέλος δεν το ανέλαβε!!

Τα ρέστα κύριε διαχειριστή πού είναι απο τα 60.000€;

Το υπερβάλλον νομιζω ειναι παράνομα στην τσέπη σας;

Αποδώσατε το υπόλοιπο στον ιδιοκτήτη; Κρατήσαμε το χρέος συν τα δικαστικά έξοδα και του επιστρέψαμε τα υπόλοιπα;;

Όπως και να εχει απασχολεί εντόνως και την τοπική κοινωνία της Ξάνθης, καθώς προκαλεί εντύπωση για ένα όχι και τόσο σπουδαίο χρέος το οτι κάποιος μπορεί να χάσει το σπίτι του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύζυγος της κα Μουρουζίδου, συνελήφθη την ημέρα της έξωσης, καθώς φέρεται να απείλησε πως θα βάλει φωτιά στο σπίτι εφόσον εφαρμοστεί η έξωση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Πολλα τα ερωτηματικά;
 
Top